Annie Kvindernes Devine Kjole Pump Metallisk / Multi k6JXVOOTY

B01NBC51XY
Annie Kvindernes Devine Kjole Pump Metallisk / Multi k6JXVOOTY
  • menneskeskabte
  • importeret
  • syntetisk sål
  • hæl måler ca 3
  • fleksibel sål
  • polstret
  • syntetisk sål
Annie Kvindernes Devine Kjole Pump Metallisk / Multi k6JXVOOTY Annie Kvindernes Devine Kjole Pump Metallisk / Multi k6JXVOOTY Annie Kvindernes Devine Kjole Pump Metallisk / Multi k6JXVOOTY Annie Kvindernes Devine Kjole Pump Metallisk / Multi k6JXVOOTY Annie Kvindernes Devine Kjole Pump Metallisk / Multi k6JXVOOTY

Fri fragt ved køb over 399,- Dkk

0 Vare(r) / 0,00DKK

Sidi Skudt Matsort / Hvid rAoAYqX

Du har ingen produkter i din kurv.

Søg
Nye Balance Mænds Furon 30 Afsendelse Fg Fodbold Sko Hi Lite / Maldiverne HSHQ3wv9L
0
0
0
0
0

Astma Der findes i dag en ny og effektiv behandling for nogle voksne med svær astma. Den bliver givet som en indsprøjtning på hospitalet en gang om måneden. Første skridt er en undersøgelse hos en speciallæge.

0
del denne side
0
0
0
0
0

Celeste Porsberg

Overlæge, klinisk forskningslektor på Lungemedicinsk afd., Bispebjerg Hospital

Hvis du er voksen med diagnosen svær astma og i det daglige har behov for meget medicin samt oplever gentagne anfald, er det på tide at blive set på af en specialist. Så enkelt lyder rådet fra Celeste Porsbjerg, overlæge, klinisk forskningslektor på Lungemedicinsk afd., Bispebjerg Hospital. ”Desværre har en ny undersøgelse vist, at én ud af tre voksne med svær astma ikke har set en speciallæge inden for det sidste år. De fleste ringer til deres egen læge, når de har det rigtig dårligt. Som regel skruer den praktiserende læge op for medicindoseringen og ordinerer binyrebarkhormon. Men i den situation skal patienterne kræve at komme til en speciallæge. De er simpelthen ikke blevet ordentligt undersøgt og har dermed heller ikke fået den rette behandling. Som patient skal man også selv tage ansvar for sin sygdom.”

Astma er en folkesygdom. Fem-ti procent af den voksne befolkning lider af astma. I alderen fra 18 år og opefter har 10.000 danskere diagnosen svær astma. Svær astma defineres ret enkelt ved, at patienterne har behov for meget højere doser medicin, og alligevel skaber den ikke ro i sygdommen. ”Det kan have voldsomme konsekvenser for nogle mennesker. De mange anfald kræver ofte hospitalsindlæggelser, og dermed følger problemer med et stort antal sygedage. Jeg oplever flere patienter, som har mistet eller er lige ved at miste deres arbejde. De kan simpelthen ikke fungere som andre og passe et job og deres familie.”

Målrettet astmabehandling

Inden for det sidste år har der været mulighed for at anvende en helt ny form for behandling. ”Når man har astma, er immunforsvaret overaktivt. Den nye behandling, som hverken patienter eller de praktiserende læger er opmærksomme på, rammer langt mere præcist ned i det problem og dæmper den tendens. Typisk består behandlingen af en indsprøjtning, givet på hospitalet en gang om måneden. Og der er ekstremt få bivirkninger.” Svær astma hos voksne begynder som regel fra 40-års alderen. Symptomerne viser sig ved, at det er svært og tungt at trække vejret. Nogle dage er værre end andre – måske på grund af forkølelse, eller fordi det er koldt i vejret. ”Vi ved stadig alt for lidt om, hvorfor og hvordan voksne udvikler astma. De ting forskes der især i. Men desuden handler meget forskning også om at finde de patienter, hvor den nye behandling virker rigtig godt. På Bispebjerg hospital har vi netop startet et nyt, stort EU-støttet studie op, BREATHE, for at finde ud af mere om, hvilke patienter, der får den bedste effekt af behandlingen. Her ser vi både på astma og KOL med henblik på, at vi i fremtiden kan få flere målrettede behandlinger og dermed hjælpe langt flere patienter.”

Stacy Adams Mænds Andrik Sort XLgvvE8L

Religion.dk

Udgivet af Kristeligt Dagblad
Har du allerede et abonnement? Opret dig her
Af Henning Nørhøj

Græske digtere, teologer og psykoanalytikere har fra forskellige vinkler kritiseret religionens indflydelse på menneskelivet. Se eksempler her

Religionskritikken er en kritik af religionens undertrykkende funktion. Men også en kritik af religionen som ønsketænkning og som modsætning til videnskab og fornufttænkning.

Måske begynder religionskritikken allerede i det antikke Grækenland. Men for alvor med oplysningstiden i 1700-tallet. Religionskritikken fremkommer først og fremmest på et filosofisk og videnskabeligt grundlag. Men teologer rejser også kritik af religionen som det, der tilslører kristendommens indhold.

Xenofanes var en græsk digter, som i sine digter kritiserede samtidens værdier og troen på guderne.

For Xenofanes var guderne blot skabt i menneskets billede og udtryk for menneskers ønsker. Ligeledes gik han til angreb på sjælevandringslæren, som enkelte filosoffer gik ind for.

Auguste Comte var fransk filosof. Han skabte betegnelsen positivisme og blev grundlæggeren af den sociologiske videnskab.

Den menneskelige erkendelse, sagde Comte, gennemløber tre stadier. Først søger mennesket teologiske forklaringer på tilværelsen, det vil sige,at guderne opfindes om forklaring på tilværelsens fænomener. Dernæst indtræder det metafysiske stadium, hvor man prøver at forklare fænomenerne ved abstrakte begreber eller skjulte kræfter. Det tredje og endelige stadium er det positivistiske. Det er den sande viden, hvor manforklarer tilværelsen videnskabeligt,det vil sigeud fra det, der kan konstateres.

I 1841 udgav Feuerbach sit hovedværk om kristendommens væsen, Das Wesen des Christentums. Heri hævdede han, at menneskets forestillinger om Gud er en projektion af dets egne længsler og ønsker. Gud tillægges godhed, kærlighed og visdom. Og det er netop de egenskaber, som mennesketssætter højest.

Med andre ord dyrker mennesket derved sine egne idealer. Disse idealer kan menneskets imidlertid ikke realisere i sin egen tilværelse. Derfor lægges de over i den religiøse verden. Men netop erkendelsen af, at religion i virkeligheden er en projektion, får mennesket til at arbejde for at virkeligegøre sine idealer i forhold til andre.

Aarhus School of Architecture

Forelæsningsrække ved arkitektskolens professorer. Forårssemesteret 2018

Deltag i den offentlige forelæsningsrække Grundlæggende forelæsninger om arkitektur dette forår, når arkitektskolens professorer inviterer til 12 forelæsninger som en del af arkitektskolens grunduddannelse.

Forelæsningerne vil sætte tanker i gang hos den enkelte og være med til at modne og styrke drømmen om et fremtidigt liv som en arkitekt, der kan gøre en forskel.

Forelæsningsrækken er tilrettelagt i samarbejde med Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet og er åben for arkitektskolens bachelorstuderende, ingeniørstuderende og alle interesserede på og uden for skolerne.

Se program

Arkitekter skal kunne gøre sig forestillinger om fremtiden og turde drømme om byer og bygninger, der ikke blot er en vare som skal leve op til samtidens normer. Arkitektur er langt mere end summen af enkeltdelene. Smuk, forunderlig, menneskelig og meningsfuld. En åben gestus imod fortid, nutid og fremtid til glæde for ikke bare vores egen, men også fremtidige generationer.

Arkitektur bliver som fagområde ofte italesat som en uhyre kompleks størrelse af nærmest ubegribelige dimensioner. Men i virkeligheden findes der ingen uoverkommelig specialist-viden, når det gælder arkitektur.

Arkitektens største dyd er ikke at kende lovgivningen, certificeringssystemerne og de nyeste stål- og glaskomponenter til fingerspidserne. Arkitektens kernekompetence er at kunne tænke i helheder: At kunne forbinde og samtænke de mange specialer og fagområder, der er involveret i en planlægnings- og byggeproces. Og at kunne leve sig ind i opgavens væsen og brugernes hverdagsliv.

At nå derhen som arkitekt kræver ikke alene en god portion empati og forestillingsevne, men også en bred viden om alt det, der er med til at skabe vellykkede byer og bygninger.

Igennem de kommende to år vil arkitektskolens professorer afholde 48 forelæsninger, fordelt med 12 forelæsninger pr. semester. Forelæsningsrækken skal samtidig række ud mod praktiserende arkitekter, beslægtede faggrupper og almindeligt interesserede. Og dermed være med til at plante nogle impulser på tværs af interesser og fagligheder.

Forelæsningerne vil tage udgangspunkt i professorernes respektive kerneområder:

Ophelia Plads

På Ofelia Plads får du pavilloner, scener og en kyssetrappe. Og plads til en pause, en snack og en snak. Og meget mere. Her kan du finde information om Ofelia Plads´ scener, pavilloner, kyssetrappen, åbningstider og alle de øvrige faciliteter. Og hjælp til at finde vej, få overblik og orientere dig.

Adresse

Det er Ofelia Plads også gearet til. Du finder cykelstativer i Kvæsthusgade.

Lige under Ofelia Plads finder du et parkeringsanlæg med plads til 500 biler. Anlægget er bemandet og åbent døgnet rundt. Du kan finde mere information og se priser .

Du kan tage landvejen til Ofelia Plads med bus eller Metro, eller du kan tage vandvejen med havnebusserne. Mulighederne er mange, og du kan få hjælp til at planlægge din rejse . Find os på adressen Kvæsthusbroen, 1250 København K.

Stairs

Pavillonerne ved scenerne

Plads til den gode smag og den nye smag. I pavillonerne kan du smage på menuen, nyde en kop kaffe eller et køligt glas og nippe til alverdens lækkerier. Kig forbi Luftkastellet og find din plads mellem himmel og hav og hygge.

Music
Stairs
Music

Pavillonen ud mod vandet

Plads til den gode smag og den nye smag. I pavillionen kan du nyde et køligt glas - næsten alt for enhver smag. Kig forbi og find din plads mellem himmel og hav og hygge.

Toilets

Kanalrundfart

Plads til at stå til søs. Oplev havnen fra vandsiden, se Operahuset til tonerne af blide bølgeskvulp eller kom endnu tættere på andre af Københavns store seværdigheder. Du kan købe din billet til havnerundfarten her, og både Canal Tours , Nettobådene og Hey Captain sejler ”lige til døren” på Ofelia Plads.

Kyssetrappen

Her er kys på sin plads. Lige der hvor Sankt Annæ Plads munder ud – indrammet af Larsens Plads, Ofelia Plads og Kvæsthusbassinet – finder du kyssetrappen. Her kan du hvile, danse og kysse. Og tage det trin for trin.

Kyssetrappen

Plads til at følge med – følg Ofelia Plads på Adidas Originals Kvinders Originaler Superstar 80erne Metal Tå Trænere Kerne Us5 Sort QADPxmYt

Foreningen Ofelia Plads Bredgade 30 1260 København K [email protected]

Om Vordingborg

Genveje

Tilmeld Nyhedsbrev

Hvad siger kunderne om os

Administration / Servicecenter

Langøvej 7-9, 4760 Vordingborg

Tlf. 55 37 21 22

Email: [email protected]